Fülgyertya kezelés

Fülgyertya kezelés


A fülgyertyázás eredete ősi időkre nyúlik vissza. Az eljárást alkalmazták Indiában, Kínában, Egyiptomban, Tibetben valamint az amerikai indián kúltúrákban is. A fülgyertyázáshoz hasonlóan kúp alakú tölcséreket készítettek, melyek belsejébe dupla spirálvonalat faragtak, hogy az így létrejött spirális energiaáramlással gyógynövényeket vagy tömjénfüstöt vigyenek a fülcsatornába.

Általában is igaz, hogy hő hatására vákum/szívóhatás keletkezik. A külső hallójáratba helyezett fülgyertya égése során enyhe vákumhatás keletkezik, így a kezelt területen fokozódik a véráramlás. A vákum hatására a korábbi problémákból adódó lerakódott salakanyag a gyertya belsejében válik ki. A rosszúl átjárható fül,-és arcüreget szabadítja meg, illetve fellazítja a fülzsírt. Mindemelett a fülgyertya stimulálja a külső hallójáratban elhelyezkedő, más módon alig elérhető akupunktúrás pontokat is.

Rendekőnkben a fülgyertyázást és a testgyertyázást kombináltan végezzük. Ez a módszer felerősíti a gyertya gyógyító hatását, különösen felső légúti fertőzések, nátha és allergia esetén. A fülgyertya katalizátorként működik az idegvégződéseken felgyűlt szennyeződések letisztítására. Ezáltal a test, az elme és a lélek megfelelő részébe tiszta rezgés áramlik.

Amikor egy fülgyertyát a fülbe helyezünk és meggyújtunk, a fülgyertya üregében fehér füstgomolyagot láthatunk. Ez a füstgomolyag lefelé halad a gyertyában és beszűrődik a fülbe. Egy örvény keletkezik és egy felfelé ható húzóerő lép működésbe. A láng hője hatására a meleg füst lefelé örvénylik a fülcsatornában, felpuhítja és ellazítja a fül belső falait, fellazítva az ott lerakódott fülzsírt. A gyertya hatására a fülben lévő anyag felhúzását idézi elő, ami az üreges fülgyertya oldalfalaira rakódik le. 


A következő betegségeknél ajánlott:

  • Fül, homlok és melléküreg problémák
  • Allergia által okozott lerakódások
  • Fejfájás, migrén
  • Stressz oldás
  • Fülzúgás
  • Fül vérkeringési zavarok
  • Halláscsökkenés ( fülzsírdugó, gombák, paraziták )
  • Heveny-idült középfülgyulladás
  • Fülkürt-hurut
  • Otosclerosis ( meszesedés )


A fenti mondatokat Ruga Zsóka "A fülgyertyázás titkai" című könyvéből idéztem. A Vivien talpai gyógycentrumban 1997 óta Ruga Zsóka által gyártott fülgyertya van használatban. Ez a típusú fülgyertya természetes pamutból vágott csíkokból készül, amelyet parafin és tömjénolaj keverékével itatnak át. A fülgyertya nem tartalmaz viaszt, mivel az rendkívül allergizáló. Kúpos kiképzésük, alakjuk ideális a tökéletes fülgyertyázáshoz. Az általunk használt fülgyertya hatékonyságát megvizsgálta több elismert füll-orr-gégész orvos is, akiknek pozitív szakmai véleménye a fülgyertyázás hatékonyságáról Ruga Zsóka könyvében olvasható.